به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ردپای طیف آلوده به فتنه، نفاق و اشرافیت در بسیاری از رویکردها و اقدامات منفی دولت دکتر پزشکیان دیده میشود. آنها اولویت حل مشکلات مردم و رونق اقتصاد کشور را به تمرکز بر مسائل دسته چندم تغییر دادهاند و به رئیسجمهور تحلیل غلطِ نداریم، نمیشود، نمیتوانیم ارائه دادهاند. آنها موفقیت دولت در خدمت به مردم را نمیخواهند.
روزنامه کیهان صفحه اول خود را با این تیتر آغاز کرد: نداریم، نمیشود، نمیتوانیم آقای پزشکیان مشاوران خود را تغییر دهید
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در دومین گفتوگوی رادیویی و تلویزیونی با مردم درباره ناترازیها در کشور، گفت: متخصصین ما باید برای ناترازیها در انرژی راهحل پیدا کنند و باید آن را بپذیریم و کاری هم بکنیم که اقشار متوسط و پایین مشکل پیدا نکنند، اما باید این را درمان کنیم.
رئیسجمهور تصریح کرد: هر کسی میتواند این ناترازیهای موجود در کشور، ناترازی در آب، انرژی، برق و گاز و همینطور پول، کمک کند، وارد میدان شود و به ما کمک کند. پزشکیان گفت: واقعیت این است که ما با ناترازیهای بد در برق، گاز، انرژی، آب، پول و محیط زیست مواجه هستیم که همه در حدی است که میتواند بحران ایجاد کند.
در ادامه وطن امروز نوشت: سنگ واقعیت به شیشه رؤیافروشی
پروژه «نئوم» سعودی آینهای برای راستی و صدق کارکرد پروژه دروغ بزرگ گوبلز بود. بن سلمان نشان داد با دروغ بزرگ و تصویرهای خیالی، میتوان تئاتری سیاسی روی صحنه بینالملل اجرا کرد که خوب فروش خواهد کرد اما پشت صحنه ماجرا به قرار صحنه اجرا نیست.
بنسلمان چنان «چشماندازی» از یک رویای بزرگ ساخته که حتی محل تحلیل و نظر رسانهها و مهمترین سایتهای تحلیلی نیز شد. «چشمانداز سعوی» برای سال 2030 بهسرعت با بازسازی رسانهای چهره حکومت سعودی و بنسلمان و با رپرتاژ تحلیلی و خبری برای پروژه 2030 که ابرپروژه «نئوم» بخش بزرگی از این تصویر بود، بدل به یکی از نمادهای تغییرات بزرگ در خاورمیانه و در بین تحلیلگران خارجی شد.
ایران تیتر اصلی خود را اینگونه نوشت: شبح اقتدارگرایی در کره جنوبی
رئیس جمهوری کره جنوبی روز سهشنبه در یک سخنرانی اعلام نشده که به طور زنده از شبکه تلویزیونی YTN پخش شد، حکومت نظامی اضطراری اعلام و مخالفان را به فعالیتهای ضد دولتی برای توطئه به نفع کره شمالی متهم کرد.
به گزارش یونهاپ، یون سوک یول در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: حکومت نظامی با هدف ریشهکن کردن نیروهای طرفدار کره شمالی و حفاظت از نظم، آزادی و قانون اساسی است. یونهاپ همچنین به نقل از ارتش اعلام کرد که فعالیتهای پارلمان و احزاب سیاسی ممنوع خواهد شد و رسانهها و ناشران تحت کنترل فرماندهی حکومت نظامی خواهند بود.
یون سوک یول مدعی شد که چارهای جز توسل به چنین اقدامی برای حفظ نظم و قانون اساسی لیبرال ندارد و گفت که احزاب مخالف پارلمان را گروگان گرفتهاند تا کشور را به بحران بیندازند.
او در این سخنرانی تلویزیونی گفت: «من برای محافظت از جمهوری آزاد کره در برابر تهدید نیروهای کمونیست کره شمالی، برای ریشهکن کردن نیروهای منفور ضد دولتی طرفدار پیونگ یانگ که آزادی و شادی مردم ما را هدف گرفتهاند و برای محافظت از قانون اساسی لیبرال، حکومت نظامی اعلام میکنم!»
به گزارش رویترز، یون سوک یول مشخص نکرد که منظورش از نیروهای ضد دولتی طرفدار کره شمالی چه کسانی یا گروههایی هستند؛ اما او در گذشته از چنین نیروهایی به عنوان مانع از برنامه او و تضعیف کشور یاد کرده بود.
رسالت امروز خود را اینگونه آغاز کرد: کلاف درهمپیچیده بازار دارو
بازار دارو به کلافی سردرگم تبدیل شده و در ماههای اخیر تخصیص نیافتن بهموقع بودجه و تأخیر در پرداخت مطالبات داروخانهها، نقدینگی شرکتهای داروسازی را کاهش و کمبود دارو را افزایش داده است، درنتیجه کمبودهای دارویی افزایش یافته و شرکتهای پخش بهدلیل مشکلات نقدینگی با دستکم یکهزار و۳۰۰ میلیارد تومان چک برگشتی روبهرو شدهاند.
همچنین به علت ادامهدار شدن روند افزایشی قیمت ارزهای خارجی، تنها در کمتر از یک سال، قیمت برخی اقلام دارویی افزایش سه تا هفت برابری را تجربه کردهاند. حال در چنین وضعیتی، ماجرای تغییر سیاستهای ارزی در حوزه دارو، نگرانی شهروندان را در مورد گرانی و کمبودهای بیشتر تشدید کرده است.
آنطور که محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس نوشته است: «ارز ترجیحی نوع یک (۴۲۰۰ تومان) برای دارو از سال گذشته حذف شده بود و برای سال آینده هم کمافیالسابق با ارز ترجیحی نوع ۲ و پرداخت دارویار عرضه خواهد شد.»
مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به تغییر سیاستهای ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی عنوان کرده است: ارز ترجیحی نوع اول حذف و هیچ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو تخصیص داده نمیشود؛ این ارز به ارز ترجیحی نوع دوم یعنی ۲۸۵۰۰ تومانی تبدیل شده است.
خراسان امروز را این طور شروع کرد: در مسیر اصلاحات بنزینی
رئیس جمهور دو شب قبل در گفت وگوی تلویزیونی تلویحاً به افزایش قیمت بنزین اشاره کرد و گفت: «وقتی به واردات بنزین ارز اختصاص داده نشود باید از یک جایی جبران شود.» در این حال، دیروز مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده، اجازه واردات، خرید و تهاتر فرآورده های نفتی را به دولت داد.
البته این مصوبه حاوی یک نکته ظریف است و آن این که دولت صرفاً مجاز است در جریان واردات بنزین، آن را با «فرآورده های نفتی» و نه خود نفت تهاتر کند. قالیباف رئیس مجلس نیز در خصوص افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: این اختیار هم اینک در دست دولت است و خودش باید تصمیم بگیرد. مجلس به موضوع تعیین قیمت ورود نمی کند.
جوان نوشت: حکومتنظامی در کره جنوبی از ترس کره شمالی!
رئیسجمهور کره جنوبی در یک نطق تلویزیونی غیرمنتظره، برای نجات دموکراسی کشورش مقابل کسانی که آنها را ««نیروهای بیشرم ضد دولت حامی کره شمالی» نامید، اعلام حکومت نظامی کرد. ساعتی بعد، ارتش کشوری که در تاریخ خود دستکم شاهد سه کودتا در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بوده، فعالیتهای سیاسی، از جمله تجمعات و تظاهرات را ممنوع کرد و وزارت دفاع هم به فرماندهان نظامی در تمامی شاخهها دستور داد آمادگی رزمی خود را افزایش دهند.
جام جم نوشت: سکونت سلمان در تهران
چندی پیش بود که دکتر جبلی، رئیس سازمان صداسیما درباره یکی از مهمترین سریالهای سالهای اخیر تلویزیون که این روزها همچنان درحال تصویربرداری است، مطرح کرد: «پروژه ساخت سریال «سلمان فارسی» با کارگردانی داوود میرباقری طبق برنامهریزی با نظم و انضباط در حال پیشروی است.
در ادامه همشهری نوشت: اعتماد به دیوانه؟!
این روزها در شرایطی که رئیسجمهور منتخب آمریکا در حال شاخ و شانه کشیدن برای خاورمیانه است، برخی جریانهای داخلی بیتوجه به پیشینه سیاستهای خصمانه ترامپ علیه ایران در دور نخست ریاستجمهوریاش، بار دیگر در حال کوک کردنساز «مذاکره» هستند؛ رویکردی که مصداق «آزموده را آزمودن خطاست» بهشمار میآید.
ترامپ در تازهترین موضعگیری خود پیرامون تحولات خاورمیانه، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «تروث» خط و نشان تازهای برای این منطقه کشید و ضمن تأکید بر «آزادی فوری گروگانهای اسرائیلی در غزه»، تهدید کرد که چنانچه این گروگانها تا 20ژانویه، یعنی قبل از ورود او به کاخسفید، آزاد نشوند، خاورمیانه «تاوان سنگینی» خواهد داد.
رئیسجمهور منتخب آمریکا همچنین تهدید کرد که اگر این اتفاق نیفتد، «در خاورمیانه و برای مسئولانی که این «جنایات علیه بشریت» را انجام دادند، جهنمی واقعی به پا خواهد شد».
در پایان فرهیختگان تیتر اصلی خود را این گونه نوشت: بازی صفر-صفر رئیس روی آنتن
تناقض عجیب اما رایج در ادبیات مسئولان کشور این است که همزمان با تکرار اینکه یک زمین سوخته تحویل گرفته و منابعی در اختیار ندارند، وعدههایی میدهند که نیاز به منابع مادی دارد. این تناقض زمانی نمایان میشود که مقام مربوطه پس از دادن وعده زیبا جزئیات مالی، زمانی و اجرایی برنامه خود را تشریح نمیکند تا نشان دهد خیلی هم جدیتی در اجرای آن ندارد.
این رویکرد تکراری آفتی شده که پزشکیان نیز همچون بسیاری از مقامات کشور در گفتوگوی تلویزیونی دوشنبه شب به آن دچار شد. گفتوگویی که به مناسبت 100 روزه شدن دولت هماهنگ شده و دومین تریبون تلویزیونی پزشکیان از زمان انتخابش بهعنوان رئیسجمهور ایران بود.
در این گفتوگو رئیسجمهور ضمن بررسی چالشها و مشکلات کلیدی کشور به تشریح راهکارهای پیشنهادی دولت برای حل این مشکلات پرداخت. ازجمله مباحث اصلی جلسه، وحدت داخلی، مشکلات اقتصادی، فشارهای تحریمی، چالشهای مربوط به قانون حجاب، ناترازی در مصرف انرژی با منابع موجود و اجرای طرح پزشک خانواده بود.
گزارشی از امیر کریمی